Huisartsenpraktijk Rosing en Bruins Slot is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0547 361201
Telefoonnummer: 0547 361201
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Rijbewijskeuring

Vanaf uw 75ste jaar is voor de verlenging van uw rijbewijs B/E een medische keuring nodig. Tijdens deze keuring wordt gekeken of u aan de normen voldoet om een voertuig te besturen.

DeĀ procedure

Voordat u naar de keuring komt, moet u een aantal zaken regelen. Op het gemeentehuis moet u het formulier "Eigen verklaring met Geneeskundig verslag" halen, u moet daarvoor betalen. Deze verklaring kunt u zelf invullen. De arts (niet uw eigen huisarts) vult tijdens de keuring zijn deel van de geneeskundige verklaring in. De eigen verklaring stuurt u naar het CBR in de antwoordenveloppe. Het is mogelijk dat de medische dienst van het CBR aanvullende informatie vraagt, het kan dus wat langer duren voordat u thuis bericht ontvangt. Zodra u de "Verklaring van geschiktheid" van het CBR ontvangen heeft, kunt u bij de gemeente uw rijbewijs laten verlengen.

De keuring

Tijdens de keuring wordt uw algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom beoordeeld. Daarnaast wordt de bloeddruk gemeten en wordt de urine onderzocht. Ook zal er een ogentest uitgevoerd worden om uw gezichtsscherpte te bepalen (met en zonder eventuele bril of contactlenzen).

Wat moet u meenemen naar de keuring?

- Uw rijbewijs

- Indien u medicijnen gebruikt, neem deze dan mee

- De "Eigen verklaring met Geneeskundig verslag"

- Indien u brildragend bent: uw bril (of contactlenzen) (let op: wanneer u niet recent uw ogen heeft laten opmeten raden wij u aan om eerst langs een opticien te gaan).

- Verse urine

De Kosten

De kosten van de medische keuring voor 70 plussers bedragenĀ 45 euro. We willen u vragen het geld gepast mee te nemen.

Contact

Spoednummer 0547-361201
 

Huisartsenpraktijk Rosing en Bruins Slot

Burg. de Beaufortplein 3a
7475 AG MARKELO
Telefoon:
0547-361201
Fax:
0547-363849
Routebeschrijving >

Foto Stroatn Binnen