Huisartsenpraktijk Rosing en Bruins Slot is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0547 361201
Telefoonnummer: 0547 361201
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Kleine handelingen

Kleine handelingen

 

Voor diverse kleine medische handelingen kunt u terecht bij de assistente, al dan niet na advies van of een eerste bezoek aan de huisarts. U kunt hiervoor (vervolgens) een afspraak maken op het spreekuur van de assistente (dagelijks tussen 8.30u en 10.00u).

Hechtingen verwijderen:

Normaal gesproken worden hechtingen na 7 tot 10 dagen verwijderd.

Injecties toedienen:

Het gaat hierbij om het toedienen van een injectie, subcutaan (onder de huid) of intramusculair (in de spier), zoals bijvoorbeeld een tetanus-prik, vitamine B12-prik, prikpil etc.

Oren uitspuiten:

Oorsmeer, ook wel cerumen genoemd, kan uw gehoorgang volledig verstoppen. Vooral als u wattips gebruikt, kunt u het oorsmeer zo aanduwen dat de gehoorgang potdicht gaat zitten.
Op afspraak kunt u bij de assistente uw oren laten uitspuiten. Het is verstandig om vooraf een paar dagen 2-3 keer per dag wat slaolie of water in uw oor te druppelen. Dit maakt het uitspuiten van uw oor gemakkelijker.

Wondverzorging:

Wanneer u wonden heeft, verricht de assistente de wondcontrole en verbandwissel. Als de wond er niet goed uitziet, wordt de huisarts erbij geroepen om mee te kijken en het beleid te bepalen. U hoeft hiervoor dus geen afspraak op het spreekuur van uw huisarts te maken.

Wrattenspreekuur:

Wratten hoeven alleen maar behandeld te worden als deze last bezorgen. Als u twijfelt of een bobbeltje een wrat is, maak dan een afspraak met uw huisarts.
Voor de behandeling van de wrat kunt u een afspraak maken op het spreekuur van de assistente.

De laatste woensdagmiddag van 14:00-16:00 uur is er wrattenspreekuur.

Tijdens de behandeling worden gewone wratten behandeld met vloeibare stikstof. Met een wattip wordt de wrat aangestipt. Stikstof bevriest de wrat en de huid eromheen, waardoor de wrat kan afsterven. Er ontstaat meestal een blaar die binnen een week verdwijnt. Bevriezing geeft dezelfde pijn als een brandwondje. Kinderen moet u daarop voorbereiden. Behandeling met stikstof helpt niet altijd en moet nogal eens herhaald worden.

Contact

Spoednummer 0547-361201
 

Huisartsenpraktijk Rosing en Bruins Slot

Burg. de Beaufortplein 3a
7475 AG MARKELO
Telefoon:
0547-361201
Fax:
0547-363849
Routebeschrijving >

Foto Stroatn Binnen